Czy jak podłączę zwykły odtwarzacz BR poprzez kabel HDMI z LCD a LCD jest połączone poprzez wejście optyczne z kinem domowym < zwykłe dvd > to poprzez włączenie filmu na BR będę mógł się cieszyć dźwiękiem jak ori kina domowego ? Czy żeby cieszyć się fajnym dźwiękiem z kina domowego odtwarzacz BR musi być podłączony bezpośrednio do głośników ?
Mam nadzieje, że napisałem to w miarę zrozumiale
Enriquez, obecny zestaw kina domowego to lg ht 904 na tyle posiada wejście/wyjście hdmi i jedno optyczne. Co do BR to myślałem nad lg bd670 lub 660, na obu jest hdmi i optyczne. W telewizorze jest kilka hdmi i optyczne. Jak to skleić żeby odpowiedni zagrało ?
Czy za pomocą hdmi da radę połączyć kino domowe z BR ?
mecholl, a nie da rady podłączyć BR do kina domowego? Ja co prawda nie mam kina domowego, tylko Hi-Fi, i dokładnie tak mam zrobione. Napisz jeszcze może jaki masz tv to coś pomodzimy
Prawidłowe podłączenie to podłączenie to podłączenie optycznym z wyjścia BluRaya optical out do wejścia optical in w kinie domowym (z tego co widzę w necie to ono ma optical in).
HDMI podłączenie kina domowego z TV i BR z TV.
Re: Podłączenie odtwarzacza blu-ray do kina domowego
Zamieszczone przez mecholl
Czy jak podłączę zwykły odtwarzacz BR poprzez kabel HDMI z LCD a LCD jest połączone poprzez wejście optyczne z kinem domowym < zwykłe dvd > to poprzez włączenie filmu na BR będę mógł się cieszyć dźwiękiem jak ori kina domowego ? Czy żeby cieszyć się fajnym dźwiękiem z kina domowego odtwarzacz BR musi być podłączony bezpośrednio do głośników ?
Mam nadzieje, że napisałem to w miarę zrozumiale
,
Zajrzyj na forum hdtv, może znajdziesz konkretne modele.
Generalnie nie da się jednoznacznie odpowiedzieć, bo od modelu telewizora zależy, czy potrafi "przepuścić" sygnał audio z wejścia HDMI (czyli odtwarzacza) na wyjście optyczne i podać go do kina domowego. Czasem na wyjściu optical jest tylko wypuszczany sygnał z tunera TV.
Bezpośrednio do głośników to raczej nie, chyba prędzej do wzmacniacza od kina domowego?
Prawidłowe podłączenie to podłączenie to podłączenie optycznym z wyjścia BluRaya optical out do wejścia optical in w kinie domowym (z tego co widzę w necie to ono ma optical in).
HDMI podłączenie kina domowego z TV i BR z TV.
też myślałem nad takim podłączeniem. co by nie było jakaś opcja na pewno jest.
Jacek Wo. zerknę na forum hdtv, może coś mądrego piszą
Komentarz